Dobre opakowanie do pizzy, czyli jakie?

Większość z nas, odbierając pizzę na wynos, doskonale jest w stanie stwierdzić fakt, czy była ona zapakowana w opakowanie dobrej, czy też niewystarczającej, jakości. Producenci opakowań kartonowych proponują swoim klientom różnorodne rozwiązania, jakie będzie jednak najlepsze dla pizzerii, której zależy na tym, by jej produkt docierał do klientów ciepły?

Właściwości kartonowego opakowania do pizzy

producent opakowań do pizzy na wynosKiedy otwieramy pizzerię, musimy zdawać sobie sprawę z tego, że nie wszyscy nasi klienci będą chcieli zjeść nasz produkt na miejscu, część będzie zamawiała go na wynos. Oznacza to, że będziemy potrzebowali odpowiednich opakowań do pizzy, by serwować ją również poza naszym lokalem. Pomocny może okazać się w takim przypadku producent opakowań do pizzy na wynos, który na pewno będzie w stanie zaproponować nam kilka rozwiązań, spośród których będziemy mogli wybrać opakowanie, sygnowane logotypem naszej pizzerii. Aby dokonać możliwie najlepszego wyboru opakowań do naszej pizzy, powinniśmy zwrócić uwagę na grubość tektury, z której dane opakowania są wykonywane. Im grubsza tektura, tym lepsze właściwości izolacyjne, a co za tym idzie, mniejsze prawdopodobieństwo, że pizza dotrze do naszych klientów zimna. Grubsza tektura będzie też odporniejsza na nieestetyczny efekt przetłuszczenia, który, przy cieńszej tekturze, mógłby przenikać na stronę zewnętrzną. Ważne jest też odpowiednie zamknięcie pudełka, które jednocześnie powinno charakteryzować się łatwością i szczelnością.

Jeśli chodzi o estetykę pudełka do pizzy na wynos, warto pamiętać, że kiedy zdecydujemy się na konkretny model, możemy zlecić właściwy zadruk opakowania, jednocześnie sygnując go logotypem naszej pizzerii. Logo będzie doskonale widoczne na wierzchniej stronie klapy zamykającej pudełko.