Catering na świeżym powietrzu

Gotowanie było moją pasją od dziecka. Zaraziła mnie nią moja mama, która nauczyła mnie wszystkiego, co wiedziałam na temat przyrządzania potraw. Do tej pory co jakiś czas gotujemy i mama zaskakuje mnie nową wiedzą. Po ukończeniu podstawowej edukacji wybrałam się do technikum gastronomicznego, po którym postanowiłam otworzyć własną firmę.

Jedzenie na imprezy w plenerze

catering na imprezy pleneroweKiedy byłam mała rodzice wbili mi do głowy, że życie jest po to, żeby czerpać z niego radość i rozdawać tą radość innym. Nauczyłam się też, że każda ciężka praca daje skutki tylko wtedy, kiedy jest połączona z pasją. Dlatego postanowiłam, że będę w dorosłym życiu zarabiać na gastronomii i tak też się stało. Obecnie prowadzę firmę, która przygotowuje catering na imprezy plenerowe i na inne okazje. Plenerowe wydarzenia to różnego rodzaju pikniki firmowe czy rodzinne imprezy, organizowane pod chmurką. Na takich imprezach jedzenie przygotowywane jest przez naszą firmę na bieżąco, najczęściej na dużych grillach. W menu na imprezy plenerowe znajdują się też różnego rodzaju sałatki i surówki. Nie ma co ukrywać, że jest to jedzenie przygotowywane masowo. Dopiero przy okazji realizowania zamówień na mniejsze, prywatne imprezy, które często odbywają się na salach, jesteśmy się w stanie wykazać bardziej wykwintnymi potrawami. Wszystko realizowane jest oczywiście według życzenia klienta. A moim zadaniem jest zadbanie zarówno o jakość samego jedzenia, jak i o jakość obsługi.

Od kilku lat prowadzę firmę cateringową. Skupiliśmy się przede wszystkim na obsłudze dużych wydarzeń, które odbywają się na świeżym powietrzu. Poza letnim sezon przygotujemy też jedzenie na prywatne imprezy, gdzie menu jest zupełnie inne, niż to, które można znaleźć na plenerowych eventach.  Na tych dużych wydarzeniach wszystko opiera się na grillu.